da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Baklava med valnødder og honning

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

Til 10-12 stykker

1 rulle filodej (ca. 450 g)

150 g smør, smeltet

500 g valnøddekerner

2 spsk. stødt kanel

1,5 dl flydende honning (ca. 210 g)

 

Honninglage:

2,5 dl flydende honning (ca. 350 g)

1/2 citron

1 appelsin

Et drys stødt allehånde

 

Sådan gør du

  • Pensl et ovnfast fad med smør. Læg et stykke filodej ned i formen og pensl med lidt smør Læg endnu et stykke filodej ned og pensl igen med lidt smør. Lav 5-6 lag.
  • Hak valnødderne mellemfint og bland dem sammen med kanel. Fordel 1/3 på filodejslagene. Dryp med 2-3 spsk. flydende honning.
  • Læg et lag filodej, pensl med lidt smør, drys halvdelen af resten af valnøddeblandingen over og dryp med 2-3 spsk. flydende honning. Gentag en gang mere.
  • Afslut med 5-6 lag filodej der er penslede med smør. Hæld resten af smørret på toppen af kagen.
  • Sæt kagen i køleskab til smørret er størknet, så den er lettere at skære ud. Skær baklavaen ud i ca. 12 stykker med en skarp kniv. Det er vigtigt at skære helt i bund og igennem alle lagene.
  • Bag baklavaen i en 175 grader varm ovn ca. 45 min.
Honninglage:
  • Rør en lage af honning, lidt appelsin- og citronskal, et drys allehånde og saft af citron og appelsin. Lad lagen trække mens kagen bager.
  • Si honninglagen over baklavaen, når den er kølet lidt af til ca. 40 grader varm. Lad baklavaen trække mindst 2 timer.
  • Baklava er perfekt til sort te eller kaffe.