Pensl et ovnfast fad med smør. Læg et stykke filodej ned i formen og pensl med lidt smør Læg endnu et stykke filodej ned og pensl igen med lidt smør. Lav 5-6 lag.
Hak valnødderne mellemfint og bland dem sammen med kanel. Fordel 1/3 på filodejslagene. Dryp med 2-3 spsk. flydende honning.
Læg et lag filodej, pensl med lidt smør, drys halvdelen af resten af valnøddeblandingen over og dryp med 2-3 spsk. flydende honning. Gentag en gang mere.
Afslut med 5-6 lag filodej der er penslede med smør. Hæld resten af smørret på toppen af kagen.
Sæt kagen i køleskab til smørret er størknet, så den er lettere at skære ud. Skær baklavaen ud i ca. 12 stykker med en skarp kniv. Det er vigtigt at skære helt i bund og igennem alle lagene.
Bag baklavaen i en 175 grader varm ovn ca. 45 min.
Honninglage:
Rør en lage af honning, lidt appelsin- og citronskal, et drys allehånde og saft af citron og appelsin. Lad lagen trække mens kagen bager.
Si honninglagen over baklavaen, når den er kølet lidt af til ca. 40 grader varm. Lad baklavaen trække mindst 2 timer.