da Dansk

Bloklys af bivoks fra BISTAD

Honning_logo_lilla_rund

Bloklys af dansk bivoks fra BISTAD forhandles af Katrine Klinken

Bloklyset er fremstillet af ren bivoks fra den Grønne Pulje.  Det er 8 cm højt og 5 cm i diameter.

Denne vare er håndlavet af udsatte borgere.

Der kan derfor forekomme mindre variationer i de enkelte produkter. Labels sidder derfor heller ikke altid helt lige. Det har ingen betydning for varens kvalitet – men hos BISTAD er der plads til ”det skæve”.

 

Indeholder:

Bloklyset er fremstillet af dansk bivoks fra ”den grønne pulje”, dvs. fra biavl, hvor der ikke bruges pesticider.

 

 

DKK 75,00

25 på lager

Beskrivelse

Bloklys af dansk bivoks fra BISTAD forhandles af Katrine Klinken

Bloklyset er fremstillet af ren bivoks fra den Grønne Pulje.

 

Vigtig information:

  • Benyt ikke brandbare lyseholdere eller andet brandbart materiale i forbindelse med lyset. Placer lyset på brandsikkert og stabilt underlag. Lys kan løbe, hvis de udsættes for træk, eller hvis de står for tæt.

 

  • Vægen bør holdes 1 cm lang. Er vægen længere kan lyset ose. Er vægen kortere kan lyset løbe.

 

  • Det er vigtigt – især med bloklys – at hele overfladen bliver flydende hver gang. Lyset brænder ikke så pænt, hvis kanten bliver for høj.

 

  • Med tiden vil bivoks danne et hvidt lag på ydersiden. Det er en helt naturlig proces for bivoks, og dette fjernes let med dine hænders varme.

 

  • Alle BISTADs lys er lavet i hånden Der kan derfor forekomme mindre variationer i lysene.

 

  • Stil aldrig bivokslys over en radiatior eller anden varmekilde.

 

  • Gå aldrig fra tændte lys.

 

Om bivoks:

I bistadet bor bierne på vokstavler. Bierne laver selv voksen og bygger tavler med sekskantede celler. Cellerne har flere formål. I cellerne opbevares honning eller pollen (blomsterstøv), der er biernes mad. Dronningen lægger et æg i hver celle. Æggene bliver til larver,  der bor beskyttet i cellen, mens de vokser og bliver til færdige bier. Vokstavler kan tages fra bistadet, når biavleren vurderer, at bierne ikke behøver dem længere.

Yderligere information

Bruttovægt 185 g
Område

Type

Fakta

Om bivoks:

I bistadet bor bierne på vokstavler. Bierne laver selv voksen og bygger tavler med sekskantede celler. Cellerne har flere formål. I celler opbevares honning eller pollen (blomsterstøv), der er biernes mad. Dronningen lægger et æg i hver celle. Æggene bliver til larver, hvor de bor beskyttet i cellen, mens de vokser og bliver til færdige bier. Vokstavler kan tages fra bistadet, når biavleren vurderer, at de ikke behøver dem.

Ingredienser:

Økologisk kokos- og olivenolie E-vitamin, samt bivoks fra ”den grønne pulje”, dvs. fra biavl, hvor der ikke bruges pesticider.

 

Om producenten

BISTAD

BISTAD er en socialøkonomisk virksomhed.

BISTAD drejer sig om to ting: At lave lækker, lokal honning og at drive en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftiger udsatte borgere. Kort og godt.

Det daglige liv i BISTAD handler også om fællesskab. Om alt det, som kun blomstrer, når man arbejder sammen på tværs af forskelle og forudsætninger.

BISTAD i Århus blev startet i 2011 ud fra ideen om at kombinere socialt arbejde med biavl og dermed slå to fluer med ét smæk: At gøre noget godt for mennesker på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet, og gøre noget godt for honningbien, som verden over har været i heftig tilbagegang pga. pesticider og sygdomme.

 

www.bistad.dk

Sumatravej 3 b.kld.

8000 Århus

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev