Beskrivelse
Bybi honning fra København og forhandles af Katrine Klinken
Ren lokal velsmagende honning fra Københavns parker og haver.
Serveringsforslag:
Til morgengrød, yoghurt, frugt, oste, kål, gris og mørk chokolade. Perfekt på yoghurt, i smoothies, til ost, på pandekager og til gravning af fisk. Flydende honning er let at bruge i dressinger, drikke og desserter mm. Honningen kan bruges som tilsmagning i gryderetter, varme sovser mm. Hvis honningen krystalliser kan den varmes i et 40 grader varmt vandbad eller ved svag varme, så den bliver flydende igen.
Er byhonning forurenet?
Byhonning fra København er et rent og 100 % naturligt produkt, der hverken indeholder pesticider eller luftforurening. Bierne er meget følsomme over for duft og undgår blomster, der er forurenet. Tungmetaller opløses i fedtstof, men ikke i vand-baseret honning. Evt. forurening fra luften bliver filtreret fra i biernes egne forarbejdningsprocesser. Der er taget prøver af vores honning, der viser at den er ren og sikker for mennesker at spise.
Fakta
Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.
Ingredienser:
Dansk honning.
Holdbarhed:
Bedst før juni 2024. Ofte god efter.
NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1420 KJ/340 kcal.
Fedt: 0 g
Mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 83 g
Sukkerarter: 83 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Om Biavleren
Bybi er en helt særlig Københavnsk virksomhed. Den har millioner af honningbier på byen’s tage. Bybi er også et socialt projekt i København, der har til formål at skabe inkluderende fællesskaber og et rigere miljø med bier, honning, blomster og bestøvning som omdrejningspunkt. Bybi er en af Europas største byhonning producenter, og samarbejde med en række af sociale projekter, institutioner og private virksomheder. Konceptet er at “honning er noget vi laver sammen”, dermed er alle, der kommer i kontakt og del af projektet gået fra at være passive forbrugere til aktive medproducenter. Det bliver man ved f.eks. plante insektvenlige blomster og træer eller være med i honningproduktion.
www.bybi.dk