Beskrivelse
Forårshonning fra Honninghytten, Gavnø ved Næstved, Sjælland og biavler Bendt og Marianne Christiansen, forhandles af Katrine Klinken
Honningen er elfenbensfarvet, cremet, smager mildt og er en klassisk, ren dansk honning.
Serveringsforslag:
Denne type honning er meget anvendelig. Den er perfekt til honningmadder på brød, boller og knækbrød. Honningen kan også bruges som dip til udskårne frugter som pærer og som tilbehør til milde oste af ko- og gedemælk. Honningen kan bruges i bagværk og te. En fast honning kan altid varmes i et 40 graders varmt vandbad og blive flydende, så den er lettere at bruge i dressinger, kærnemælkskoldskål, desserter m.m. Honningen kan bruges som tilsmagning i gryderetter, varme sovser m.m.
Bearbejdning:
Honningen er fra tavler høstet af Bendt og Marianne, hvor bierne i foråret har samlet nektar fra blomstrende frugttræer, buske, raps og pil. Honningen er høstet og slynget i juni. Derefter er den koldrørt til honningens lækre bløde konsistens.