Beskrivelse
Nordisk forårshonning med jordbær, forhandles af Katrine Klinken
Forårshonning fra Bornholm tilsat frysetørrede hindbær. Bedst op til en måned efter åbning og før 1. juni 2021.
Serveringsforslag:
Honningen er lækker at smøre på brød, kiks og pandekager. Man kan også tilsætte lidt til flødeskum. Velegnet til chokoladedesserter. En fast honning kan altid varmes i et 40 graders varmt vandbad og blive flydende, så den er lettere at bruge i lager til f.eks. frugtsalat.
Bearbejdning:
Rå uopvarmet forårshonning, der er tør og tilsat frysetørrede hindbær.
Fakta
Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.
Ingredienser:
Dansk honning og mindre end 2 % tilsætning.
Holdbarhed:
Bedst op til en måned efter åbning og før 1. juni 2021.
NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1420 KJ/340 kcal.
Fedt 0 g
Mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrater 83 g
Sukkerarter 83 g
Protein 0 g
Salt 0 g
Om Biavleren
Om biavleren:
Vera Keim, bosat på Bornholm, er en nystartet biavler og smagsnørd. Hun producerer under labelet ”Nordisk honning” og sælger lokal honning, men også en serie af honning med smagfulde tilsætninger. Hun fortæller: ”Som forhenværende økologisk landmand og fortaler for grøn omstilling er det vigtigt for mig at bruge økologiske råvarer og, lige så snart det kan lade sig gøre, også producere økologisk honning (det er endnu ikke muligt at producere økologisk honning på Bornholm).
Vera Keim
Lyngbo Permakulturcenter
Krashavevej 34
3760 Gudhjem
Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk