Beskrivelse
Honning med tilsat solbær fra Sønderjylland og familien Hviids biavl, forhandles af Katrine Klinken
Honning med flot, lilla farve og smag af solbær.
Serveringsforslag:
På brød, til pandekager og scones, i dressinger til f.eks. rødbeder og sammen med hvidskimmelost.
Bearbejdning:
Slynget og rørt honning tilsat solbær.
Om Biavleren
Om biavleren:
Klaus Hviid og hans familie har passion for biavl og honning. Han skriver også på sin hjemmeside, at det er hans store hobby, og videre, at ”Vores bigårde er placeret forskellige steder i og omkring Gråsten og Sønderborg. I sæsonen er hele familien involveret i at hjælpe med at passe bierne, flytte bierne til bestøvning, høste honningen og slynge honningen. For ikke at tale om at røre honningen og tappe den på glas. Så Hviids Biavl er et familieprojekt.” Bierne er fra området ved Dybbøl Mølle, i naturområder og landbrugsarealer. Fra Hviid-familien kan man både få klassiske danske typer af honning, men også en stribe af honninger med tilsætninger, der kan inspirere til nye måder at bruge og nyde honning på.
Klaus Hviid Petersen
Hjortevej 3
6300 Gråsten
www.hviidsbiavl.dk
DBF-kontrolnr.: 46173
Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk
Fakta
Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.
Indeholder: Honning 94 %, solbær 6 %
Kan indeholde spor af æg og nødder
Bedst før 1. december 2023. Ofte god efter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi, kj/kcal: 1.326/317
Fedt/mættet fedt: 0,1 g
Kulhydrat: 77,3 g
heraf sukkerarter: 71,2 g
Protein: 0,4 g
Salt: 0 g