Beskrivelse
Klassisk sommerhonning udvalgt af butikken “Honning” ved Katrine Klinken
En lækker cremet honning fra biavler Lars Bo Christiansen, Gjøl i Nordjylland. Den har ren honningsmag, fyldig og raffineret på samme tid.
Serveringsforslag:
Denne type honning er meget anvendelig. Den er perfekt til honningmadder på brød og boller og som tilbehør til mellemlagrede faste oste af ko-, får- og gedemælk. Honningen kan bruges i bagværk, jun og te. En fast honning kan altid varmes i et 40 grader varmt vandbad og blive flydende, så den er lettere at bruge i dressinger, smoothies, desserter m.m. Honningen kan bruges som tilsmagning i gryderetter, varme sovser m.m.
Bearbejdning:
Slynget og rørt.
Om Biavleren
Om biavleren:
”Biavl med respekt for bierne, naturen og honningen” er det, som biavler Lars Bo Christensen står for. Han er vokset op med biavl i Nordjylland, og det har været en del af hele hans liv.
Gjøl Bigård ligger på Gjøl, der er en lille by i Vendsyssel ved nordkysten af Limfjorden. Gjøl var indtil 1930 en ø – nu er øen landfast og forbundet med en dæmning til halvøen Øland. Lars Bo har bistader mange steder: i Vendsyssel, Han Herred og Thy. Fælles for dem alle er, at de er placeret i naturområder, hvor der er rig vild flora og meget lidt landbrug. Der er bl.a. bigårde ved Gjøl, Øland, Svinkløv, Slettestrand, Rødhus, Frøstrup, Bulbjerg, Thorup Strand og nær Klitmøller i Nationalpark Thy.
Lars Bo Christensen er ejer/indehaver af Gjøl Bigård, Ulvedybet.dk
Læs mere om Gjøl Biavl her: www.gjol-bigard.dk
Facebook: Ulvedybet https://www.facebook.com/ulvedybet.dk
Lars Bo Christensen
Bjergets vej 66,
Gjøl
9440 Aabybro
Medlem af Danmarks Biavlerforening
DBF-kontrolnr.: 53905
Fakta
Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år.
Ingredienser:
Dansk honning.
NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1420 KJ/340 kcal.
Fedt: 0 g
Mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 83 g
Sukkerarter: 83 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g