Beskrivelse
Eksklusiv, presset sommerhonning fra økologiske bigårde udvalgt af butikken “Honning” ved Katrine Klinken
En utrolig velsmagende ren honning med karakter og fylde fra biavler Peter Sjøgren i Hillerød. Honningen høstes, presses og er fra start flydende, men med tiden sker der en naturlig krystallisering.
Serveringsforslag:
Til honningmadder, oste, frugt, kål, gris, mørk chokolade. Honningen kan bruges som tilsmagning i gryderetter, varme sovser m.m. Honningen er naturligt krystalliseret, og den kan varmes i et 40 graders varmt vandbad eller ved svag varme, så den bliver flydende.
Bearbejdning:
Koldpresset.
Fakta
Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.
Ingredienser:
Dansk økologisk honning.
Bedst før december 2023. Ofte god efter.
NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1420 KJ/340 kcal.
Fedt: 0 g
Mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 83 g
Sukkerarter: 83 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Økologisk honning
DANSK ØKOLOGISK HONNING
Økologisk biavl er omfattet af forskellige regler og krav, som den økologiske biavler skal overholde.
Vigtigst er kravet til de blomstrende planter og afgrøder omkring de økologiske bistader. Bierne er rationelle, så de henter fortrinsvis pollen og nektar fra de blomster, der er nærmest bistadet. Derfor skal nektar- og pollenkilder i en radius på 3 km fra bigården hovedsageligt bestå af økologiske afgrøder og vild bevoksning.
I økologisk biavl anvendes kun økologiske behandlingsmetoder, og bierne overvintrer på egen honning eller økologisk foder. Bierne medvirker til frø- og frugtsætning i naturen, så der er frø og bær til fugle og vilde dyr. På de økologiske landbrug bidrager bierne til øget produktion, når de bestøver landmandens afgrøder.
(Kilde: Danmarks Biavlerforening)
Du kan læse mere om økologisk biavl her
Der gælder lidt andre regler for økologisk honning i andre lande.
Om biavleren
Om biavleren:
Peter Sjøgren er økologisk biavler og tidligere kok. Peter sælger sine kvalitetsprodukter økologisk honning og pollen til toprestauranter herhjemme. Peter er en ildsjæl og har masser af projekter, og han har bl.a. fået fremstillet en honningpresse, som bruges til at bearbejde honningtavlerne på, så honningen får mere smag. Desuden høster Peter pollen, som både fryses, så det er frisk, og tørres. Bistaderne står i Gribskov og Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Desuden dyrker Peter vin og laver Gadevang-vinen, har heste og hunde.
Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk
DBF-kontrolnr.: 49938