da Dansk

Læsø årgangshonning 2018 – 225 g

Honning_logo_lilla_rund

Læsø årgangshonning 2018 fra Ingrid og Svend Fjeldal, forhandles af Katrine Klinken

 

Smag:
Årgang 2018 er helt speciel, da det var et meget tørt år, og lyngen ikke blomstrede. Denne honning er baseret på hindebæger, og farven er lysere. Smagen er intens og fyldig, lidt parfumeret, noter af tørre grønne urter, fyldig og har en frisk limeagtig eftersmag.

 

Konsistens:
Konsistensen er cremet. Ved henstand er lynghonning geleagtig, og når man rører i den, bliver den blødere (den er thixotrop).

 

DKK 110,00 DKK 110,00

38 på lager

Beskrivelse

Læsø årgangshonning 2018 fra Ingrid og Svend Fjeldal, forhandles af Katrine Klinken

 

Udsøgt, delikat slynget og rørt honning fra Læsø med lys guldfarve eller korngul. Har god lagringspotentiale.

 

Serveringsforslag:
Den komplekse smag er i sig selv meget delikat på honningmadder med smørsmurt brød, til mellemlagrede og lagrede oste, blåskimmeloste og i frugtsalater med f.eks. pærer og vindruer. Lynghonning går godt sammen med nødder, evt. ristede nødder, i cremede desserter, på vaniljeis m.m. Den fyldige honningsmag er perfekt som krydderi eller smagsforstærker til f.eks. en vinaigrette til en salat med bitre urter eller til bagte rødbeder eller penslet på fjerkræ med sprødt skind m.m.

 

Lidt om Læsøhonning:

Alt starter en måned senere på Læsø end andre steder i landet, da her er koldt, og naturen er barskere end andre steder i Danmark. Derfor er der ikke så meget for bierne at trække på, men der er til gengæld særlige blomster. De første træk, som bierne har om sommeren, er noget, de selv spiser. En bifamilie samler op til 15 kg, ca. 12 kg honning i gennemsnit, hvilket er meget lidt. Klokkelyng blomstrer først og derefter lyngen i august, hvorefter der høstes den udsøgte honning. Honningen blev kendt under bikrigen på Læsø i 1980’erne, der handlede om at bevare den brune bi, så den ikke blev blandet med gule italienske bier. En længere strid endte med, at der på Læsøs nordøstlige spids kun måtte være brune bier i parringssæsonen. Mod vest ligger en bufferzone uden bier, som skal forhindre, at brune dronninger møder en anden slags droner (hanbier).

Bearbejdning:
Slynget og rørt honning.

 

Yderligere information

Vægt 420 g
Type

,

Smag

Konsistens

Farve

Bearbejdning

, ,

Årgang

Område

Om Biavleren

Om biavleren:
Svend Fjeldal Jensen er op i 80’erne og en erfaren biavler på Læsø. Han har stadig ca. 100 bistader. Sammen med sin kone Ingrid driver han Ørnevejens B&B.

 

Ingrid og Svend Fjeldal Jensen

Ørnevej 1

Vesterø Havn

9940 Læsø

Fakta

Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.

Ingredienser:
Dansk honning.

Holdbarhed:
Bedst før 2022. Ofte god efter. Har god lagringspotentiale.

 

NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1420 KJ/340 kcal.

Fedt: 0 g

Mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrater: 83 g

Sukkerarter: 83 g

Protein: 0 g

Salt: 0 g

Tilmeld nyhedsbrev