da Dansk

Læsøhonning fra de brune bier – 225 g

Honning_logo_lilla_rund

Læsøhonning fra Kasper Køhl Jensen, forhandles af Katrine Klinken

Udsøgt, delikat presset og rørt honning fra Hornfiskrøn på Læsø. Bierne har samlet nektar og pollen fra strandengens flora af bl.a. hindebæger, sandkryb, strandasters og lyng. Honningen har guldfarve eller lys kastanjebrun. Har god lagringspotentiale.

 

Smag:
Smagen er aromatisk, intens, kompleks, frisk, og vidunderlig.

Konsistens:
Konsistensen er cremet og halvfast.

 

95,00 kr.

På lager

Beskrivelse

Læsøhonning fra Kasper Køhl Jensen, forhandles af Katrine Klinken

Udsøgt, delikat presset og rørt honning fra Hornfiskrøn på Læsø. Bierne har samlet nektar og pollen fra strandengens flora af bl.a. hindebæger, sandkryb, strandasters og lyng. Honningen har guldfarve eller lys kastanjebrun.

 

Serveringsforslag:

Den komplekse smag er i sig selv meget delikat på honningmadder med smørsmurt brød, til mellemlagrede og lagrede oste, blåskimmeloste og i frugtsalater med f.eks. pærer og vindruer. Honningen går godt sammen med nødder, evt. ristede nødder, i cremede desserter, mørk chokolade, på vaniljeis m.m. Den fyldige honningsmag er perfekt som krydderi eller smagsforstærker til f.eks. en vinaigrette, til en salat med bitre urter eller til bagte rødbeder eller penslet på fjerkræ med sprødt skind m.m.

 

Lidt om Læsøhonning:

Alt starter en måned senere på Læsø end andre steder i landet, da her er koldt, og naturen er barskere end andre steder i Danmark. Derfor er der ikke så meget for bierne at trække på, men der er til gengæld særlige blomster. De første træk, som bierne har om sommeren, er noget, de selv spiser. En bifamilie samler op til 15 kg, ca. 12 kg honning i gennemsnit, hvilket er meget lidt. Klokkelyng blomstrer først og derefter lyngen i august, hvorefter der høstes den udsøgte honning. Honningen blev kendt under bikrigen på Læsø i 1980’erne, der handlede om at bevare den brune bi, så den ikke blev blandet med gule italienske bier. En længere strid endte med, at der på Læsøs nordøstlige spids kun måtte være brune bier i parringssæsonen. Mod vest ligger en bufferzone uden bier, som skal forhindre, at brune dronninger møder en anden slags droner (hanbier). 

 

Bearbejdning:
Presset og rørt.

Yderligere information

Bruttovægt 410 g
Type

,

Smag

,

Konsistens

Bearbejdning

,

Farve

Årgang

Område

Om Biavleren

Om biavleren:

Kasper Køhl Jensen har bistader med brune bier. De står flere steder på den del af Læsø hvor der arbejdes på at bevare den brune bi.

 

Adresse: Egegårdsvej 10, 9940 Læsø

DBF-kontrolnr.: 52540

Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk

 

Fakta

Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år.

Ingredienser:
Dansk specialhonning.

Holdbarhed:

Bedst før november 2022. Ofte god efter. Har god lagringspotentiale.

 

NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1420 KJ/340 kcal.

Fedt: 0 g

Mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrater: 83 g

Sukkerarter: 83 g

Protein: 0 g

Salt: 0 g

Tilmeld nyhedsbrev