da Dansk

NY HØST Pilehonning fra de brune bier på Læsø – 225 g

Honning_logo_lilla_rund

Pilehonning fra de brune bier på Læsø og  Kasper Køhl Jensen, forhandles af Katrine Klinken

Udsøgt, delikat presset forårshonning fra Læsø. De brune bier har samlet nektar og pollen fra forskellige piletræer, primært krybende pil. Honningen har guldfarve og den er flydende.

Smag:
Smagen er mild, frisk, og vidunderlig.

Konsistens:
Konsistensen er flydende. Honningen vil krystallisere med tiden og vil få en knasende konsistens. Honningen kan evt. sættes i 40 grader varmt vandbad, så smelter den igen.

 

DKK 82,00

Ikke på lager

Beskrivelse

Pilehonning fra de brune bier på Læsø og  Kasper Køhl Jensen, forhandles af Katrine Klinken

Udsøgt, delikat presset forårshonning fra Læsø. De brune bier har samlet nektar og pollen fra forskellige piletræer, primært krybende pil. Honningen har guldfarve og flydende, og med tiden vil den krystallisere og få en knasende konsistens – det er en naturlig proces.

 

Serveringsforslag:

Den fine smag er i sig selv meget delikat til jordbær, oste, blåskimmeloste og i frugtsalater. Honningen går godt sammen med nødder, evt. ristede nødder, i cremede desserter, mørk chokolade, på vaniljeis m.m. Den fine honningsmag er perfekt som krydderi eller smagsforstærker til f.eks. en vinaigrette til en grøn salat.

 

Lidt om Læsøhonning:

Alt starter en måned senere på Læsø end andre steder i landet, da her er koldt, og naturen er barskere end andre steder i Danmark. Derfor er der ikke så meget for bierne at trække på, men der er til gengæld særlige blomster. De første træk, som bierne har om sommeren, er ofte noget, de selv spiser, men er der overskud bliver honningen høstet. En bifamilie samler op til 15 kg, ca. 12 kg honning i gennemsnit, hvilket er meget lidt. Om foråret er der f.eks. mange piletræer. Senere på sommerne blomstrer klokkelyng og derefter lyngen i august, hvorefter der høstes den udsøgte honning. Honningen blev kendt under bikrigen på Læsø i 1980’erne, der handlede om at bevare den brune bi, så den ikke blev blandet med gule italienske bier. En længere strid endte med, at der på Læsøs nordøstlige spids kun måtte være brune bier i parringssæsonen. Mod vest ligger en bufferzone uden bier, som skal forhindre, at brune dronninger møder en anden slags droner (hanbier). 

 

Bearbejdning:
Presset og rå/koldpresset.

Yderligere information

Bruttovægt 410 g
Type

Smag

Konsistens

,

Bearbejdning

,

Farve

Årgang

Område

Om Biavleren

Om biavleren:

Kasper Køhl Jensen har bistader med brune bier. De står flere steder på den del af Læsø hvor der arbejdes på at bevare den brune bi.

Adresse: Egegårdsvej 10, 9940 Læsø

DBF-kontrolnr.: 52540

Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk

Fakta

Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år.

Ingredienser:
Dansk forårshonning.

Holdbarhed:

Bedst før oktober 2023. Ofte god efter. 

NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1420 KJ/340 kcal.

Fedt: 0 g

Mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrater: 83 g

Sukkerarter: 83 g

Protein: 0 g

Salt: 0 g

Tilmeld nyhedsbrev