Beskrivelse
PANFORTE DI SIENA I.G.P. er fra Antica paticceria Masoni og forhandles af Katrine Klinken
Den italienske konfektkage panforte er kendt fra Siena i regionen Toscana. Den laves af tørrede frugter, nødder, krydderier og honning.
Panforte var og er en af de mest berømte slik i Italien. Kagen kan dateres tilbage til det 13. århundrede og er sikkert udviklet her i den tidlige middelalder i begejstring over nye krydderier fra østen.
Denne Panforte Margherita blev lavet for første gang i 1879 i anledning af et besøg i Siena af dronning Margherita for at se Palio som er et hesteløb der afholdes to gange om året.
Direkte oversat betyder panforte ”stærkt brød” pga. af de mange krydderier. Panfortes oprindelige navn var ”panpepato” eller peberbrød, men peber bruges ikke i dag.
Det er almindeligt at nyde en lille trekant af kagen med kaffe eller en dessertvin efter et måltid.
I 2014 fik denne panforte betegnelsen: “Panforte di Siena I.G.P.” der står for Indicazione Geografica Protetta eller på engels Protected geographical indication (PGI) som er en EU certificering.