Beskrivelse
Presset forårshonning fra Abbetved, Kirke Såby og biavler Morten Fogt Nielsen, forhandles af Katrine Klinken
Honningen er lys elfenbensfarvet, cremet, smager mildt og er en ren dansk honning.
Serveringsforslag:
Denne type honning er meget anvendelig. Den er perfekt til honningmadder på brød, boller og knækbrød. Honningen kan også bruges som dip til udskårne frugter som pærer og som tilbehør til milde oste af ko- og gedemælk. Honningen kan bruges i bagværk og te. En fast honning kan altid varmes i et 40 graders varmt vandbad og blive flydende, så den er lettere at bruge i dressinger, kærnemælkskoldskål, desserter m.m. Honningen kan bruges som tilsmagning i gryderetter, varme sovser m.m.
Bearbejdning:
Honningen er koldpresset fra honningtavler høstet af Morten. Bierne har i foråret samlet nektar fra blomstrende frugttræer, buske, raps og pil. Honningen er høstet i juni.