Beskrivelse
Presset, pollenrig og uopvarmet honning fra Agerup på Samsø, forhandles af Katrine Klinken
Honningen er gylden, cremet, smager fint syrligt af bipollen. En udsøgt og særlig dansk honning fra Agerup på Samsø.
Nektaren til sommerhonningen henter bierne fra blomsterengen, markhegn, vilde blomster og marker omkring Agerup.
Honningbutikken har et udvalg af spændende honninger fra Anne og Tom på Samsø. De er pressede honninger med mere smagsintensitet end den traditionelle slyngede honning. Honning iltes minder og indholdet af bipollen er meget højere. Efter presning af honningen er den siet og rørt uden opvarmning.
Biavlerne Anne og Tom Albertsen bruger en Apidan presse og efter at have presset første gang, laver de også en særlig dobbeltpresset honning hvor de tager alle resterne af tavlerne og kommer dem i pressen igen ved 5 bar i 1-2 timer og får endnu mere nektar og bipollen ud af tavlerne – det kalder de dobbeltpresset, og det giver en ekstremt pollenrig honning der også indeholder propolis. Konsistensen bliver anderledes og vi har få glas af denne udsøgte honning i honningbutikken. Vi har det kun i små partier.
Bearbejdning: Presset og under tryk.