da Dansk

Sjøgrens økologisk bipollen – Sommer – 60 g

Honning_logo_lilla_rund

Eksklusivt bipollen fra økologiske bigårde i Hillerød produceret af biavler Peter Sjøgren, forhandles af Katrine Klinken

Bipollen er smagfuldt blomsterstøv (pollen), som bierne har indsamlet. Bipollen kan bruges som krydderi i både det søde og salte køkken.

 

Smag:
Blomsteragtig, lidt sødere end bipollen høste om foråret og sensommerne. Lidt fin bitterhed og intens smag.

 

Konsistens:
Tør og lidt støvet på en delikat måde. Opløses i f.eks. dressinger eller cremer.

100,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Eksklusivt bipollen fra økologiske bigårde i Hillerød produceret af biavler Peter Sjøgren, forhandles af Katrine Klinken

Bipollen er smagfuldt blomsterstøv (pollen), som bierne har indsamlet. Bipollen kan bruges som krydderi i både det søde og salte køkken.

 

Serveringsforslag:
Bipollen er fin i mejeriprodukter, f.eks. kærnemælkskoldskål, frisk ost og flødesovs. Bipollen er god med både hvid og mørk chokolade, f.eks. som drys på chokoladeglasur, is med chokoladeovertræk m.m.

Bipollen er velegnet i salatdressinger og til gravning af fisk.

 

Bearbejdning:
Bipollen er indsamlet dagligt fra pollenfælder på bistadernes flyvespalter. Derefter er det tørret.

  

Yderligere information

Bruttovægt 200 g
Smag

Område

Type

Årgang

Økologisk

Fakta

Hvad er bipollen?

Bipollen er blomsterstøv, som bierne samler og bestøver, når de flyver fra blomst til blomst. Pollen smager forskelligt, alt efter hvilke blomster de har samlet pollenet fra. Farven på pollen er også forskellig. De lyse farver kommer fra æble; pil og hassel og kløver har en brun farve.

Bierne samler pollenet på forbenene og blander det med lidt nektar og enzymer til små ”lerkugler”, og dem sætter de på bagbenene og flyver hjem. Bipollen er biernes proteinkilde. Biernes yngel har brug for det, og derfor samler bierne meget pollen i foråret og forsommeren, hvor bifamilierne bliver større.

Biavleren sætter en pollenfælde på flyvespalten. Bipollen indsamles hver dag og kan enten fryses eller tørres.

 

 

Holdbarhed:

Bedst før maj 2021. Ofte god efter.

Om Biavleren

Om biavleren:
Peter Sjøgren er økologisk biavler og tidligere kok. Peter sælger sine kvalitetsprodukter økologisk honning og pollen til toprestauranter herhjemme. Peter er en ildsjæl og har masser af projekter, og han har bl.a. fået fremstillet en honningpresse, som bruges til at bearbejde honningtavlerne på, så honningen får mere smag. Desuden høster Peter pollen, som både fryses, så det er frisk, og tørres. Bistaderne står i Gribskov og Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Desuden dyrker Peter vin og laver Gadevang-vinen, har heste og hunde.

 

Medlem af Danmarks Biavlerforening: https://www.biavl.dk

DBF-kontrolnr.: 49938

 

Økologisk biavl

DANSK ØKOLOGISK HONNING OG BIAVLSPRODUKTER

Økologisk biavl er omfattet af forskellige regler og krav, som den økologiske biavler skal overholde.

Vigtigst er kravet til de blomstrende planter og afgrøder omkring de økologiske bistader. Bierne er rationelle, så de henter fortrinsvis pollen og nektar fra de blomster, der er nærmest bistadet. Derfor skal nektar- og pollenkilder i en radius på 3 km fra bigården hovedsageligt bestå af økologiske afgrøder og vild bevoksning.

 

I økologisk biavl anvendes kun økologiske behandlingsmetoder, og bierne overvintrer på egen honning eller økologisk foder. Bierne medvirker til  frø- og frugtsætning i naturen, så der er frø og bær til fugle og vilde dyr. På de økologiske landbrug bidrager bierne til øget produktion, når de bestøver landmandens afgrøder.

(Kilde: Danmarks Biavlerforening)

Du kan læse mere om økologisk biavl her

Der gælder lidt andre regler for økologisk honning i andre lande.

Tilmeld nyhedsbrev