da Dansk

Thybi økologisk lyng-tavlehonning – ca. 160-180 g

Honning_logo_lilla_rund

Eksklusiv, udsøgt økologisk tavle-lynghonning fra Lars Bo Christiansen, forhandles af Katrine Klinken

Rå, kraftigt smagende økologisk luksus lynghonning fra Nordjylland. Honning i vokstavle er den reneste, naturligste og fineste honningservering.

 

Smag:
Rå, kraftigt smagende luksus lynghonning fra Nordjylland.

Meget intens og sødmefyld, næsten lidt karamelagtig med fin, bitter kant.
Fyldig, aromatisk med let bitterhed og karamel.

Når man tygger på tavlehonning, får man også lidt smag af voksen.

 

Konsistens:
Voksen er som tyggegummi, og honningen i bivokscellerne er flydende.

 

110,00 kr.

På lager

Beskrivelse

Eksklusiv, udsøgt økologisk tavle-lynghonning fra Lars Bo Christiansen, forhandles af Katrine Klinken

Rå, kraftigt smagende økologisk luksus lynghonning fra Nordjylland. Honning i vokstavle er den reneste, naturligste og fineste honningservering.

 

Serveringsforslag:
Til ost, desserttallerken, frugt, nødder, chokolade, fredagsslik – det er ren slik. Skær tavlehonningen i stykker, og nyd den med voks. Tyg og spyt voksen ud, som når man spiser kirsebær med sten.

 

Bearbejdning:
Tavlehonning tages fra bistaderne og jomfrutavler (ny bivoks) og skæres i portioner, der leveres i en lille boks.

 

Yderligere information

Bruttovægt 200 g
Smag

Område

Type

Årgang

Konsistens

Økologisk

Bearbejdning

,

Fakta

Honning skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys.
Honning har lang holdbarhed. Honning bør ikke gives til børn under 1 år honning.

Ingredienser:
Dansk honning i bivokstavler.

 

Bedst før april 2022. Ofte god efter.

 

NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1420 KJ/340 kcal.

Fedt: 0 g

Mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrater: 83 g

Sukkerarter: 83 g

Protein: 0 g

Salt: 0 g

Om Biavleren

 

Om biavleren:

”Biavl med respekt for bierne, naturen og honningen” er det, som biavler Lars Bo Christensen står for. Han er vokset op med biavl i Nordjylland, og det har været en del af hele hans liv.

Gjøl Bigård og ThyBi ligger på Gjøl, der er en lille by i Vendsyssel ved nordkysten af Limfjorden. Gjøl var indtil 1930 en ø – nu er øen landfast og forbundet med en dæmning til halvøen Øland. Lars Bo har bistader mange steder: i Vendsyssel, Han Herred og Thy. Fælles for dem alle er, at de er placeret i naturområder, hvor der er rig vild flora og meget lidt landbrug. Der er bl.a. bigårde ved Gjøl, Øland, Svinkløv, Slettestrand, Rødhus, Frøstrup, Bulbjerg, Thorup Strand og nær Klitmøller i Nationalpark Thy. Her produceres økologisk honning i ThyBi og konventionelle honninger i Gjøl Bigård. Varesortimentet omfatter mange slags honning: honningvin, bivoks, propolis, blomsterpollen. Find en del af varerne her i butikken.

Lars Bo Christensen er ejer/indehaver af Gjøl Bigård, Ulvedybet.dk og ThyBi.

 

Læs mere om Gjøl Biavl her: www.gjol-bigard.dk

Facebook: Ulvedybet https://www.facebook.com/ulvedybet.dk

 

Lars Bo Christensen

Bjergets vej 66,

Gjøl

9440 Aabybro

 

Medlem af Danmarks Biavlerforening

DBF-kontrolnr.: 53905

Økologisk honning

DANSK ØKOLOGISK HONNING

Økologisk biavl er omfattet af forskellige regler og krav, som den økologiske biavler skal overholde.

 

Vigtigst er kravet til de blomstrende planter og afgrøder omkring de økologiske bistader. Bierne er rationelle, så de henter fortrinsvis pollen og nektar fra de blomster, der er nærmest bistadet. Derfor skal nektar- og pollenkilder i en radius på 3 km fra bigården hovedsageligt bestå af økologiske afgrøder og vild bevoksning.

 

I økologisk biavl anvendes kun økologiske behandlingsmetoder, og bierne overvintrer på egen honning eller økologisk foder. Bierne medvirker til  frø- og frugtsætning i naturen, så der er frø og bær til fugle og vilde dyr. På de økologiske landbrug bidrager bierne til øget produktion, når de bestøver landmandens afgrøder.

(Kilde: Danmarks Biavlerforening)

Du kan læse mere om økologisk biavl her

Der gælder lidt andre regler for økologisk honning i andre lande.

Tilmeld nyhedsbrev