da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Safran-te med honning

Print Friendly, PDF & Email

du SKAL bruge

½ liter eller 2-3 kopper

1 knivspids hel safran

½ dl koldt vand eller tør hvidvin

4 ½ dl kogende vand eller sort neutralt smagende te, f.eks. ceylon, assam eller til mild hvid kinesisk te bruges 80 grader varmt vand

Evt. frisk ingefær

Ca. 2 spsk. sensommerhonning eller anden kraftigt smagende honning evt. fermenteret

Evt. lidt lime- eller citronsaft

Sådan gør du

Knus evt. safran i en morter eller mellem fingrene. Lav et udtræk i koldt vand eller hvidvin mindst 25 – 30 min.

Kog vand eller lav varm te og bland med safranudtrækket og evt. frisk ingefær. 

Honning indeholder smagsstoffer og andre stoffer der er bakteriedræbende. De dør ved temperaturer over 40 grader. Lad derfor den varme drik køle af, inden du rører honning i. 

Tilsmag med honning og evt. lime- eller citronsaft. Nyd drikken varm.

Foto: Camilla Stephan