da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Appelsinsalat med lynghonning og olivenolie

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

2-3 portioner

Salaten er fin som mellemmåltid, brunch, afslutning på et måltid evt. sammen med en fast lagret ost, frisk hvid gedeost eller salatost som f.eks. feta.


5 saftige appelsiner, gerne røde

Evt. 1-2 tsk. citronsaft

2-3 spsk. granatæblekerner

2 spsk. lynghonning f.eks. fra Læsø

2-3 spsk. god olivenolie

½ tsk. flagesalt f.eks. fra Læsø

50 g pistacienøddekerner eller mandler

Sådan gør du

  • Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Læg dem på et fad. Er appelsinerne meget søde, så dryp dem med citronsaft. Fordel granatæblekernerne på salaten.
  • Rør lynghonning til den er cremet. Tilsæt olivenolie dråbevist, så der dannes en emulsion.
  • Krydr med salt. Dryp blandingen i klatter over appelsinsalaten og drys med hakkede nødder.

Foto: Camilla Stephan