da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Fermenterede hvidløg og honning

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

2-3 hvidløg

Ca. 250 g honning – f.eks. dansk eller anden uopvarmet kvalitetshonning

Sådan gør du

 

  • Pil hvidløgsfed og prik dem med en kødnål. Kom hvidløgsfeddene i en beholder med låg, f.eks. et syltetøjsglas eller en krukke. Hæld eller bland med så meget honning, at der er lidt luft foroven i glasset.

 

  • Luk glasset og lad det stå ved stuetemperatur. Rør i hvidløgene hver dag den første uges tid. Tag derefter blot låget af beholderen et halvt minut hver dag i en måned, så luften bobler af.  

 

  • Hvidløg og honning er klar efter en måned. De kan evt. fermentere videre, og når smagen er som ønsket, opbevares beholderen i køleskab. Man kan opbevare hvidløgene i årevis.

 

  • Både hvidløgene og honningen er perfekt i dressinger til grøntsager, kød og stegt fisk og meget mere. Det smager stærkt, sødt og godt.

 

Foto: Camilla Stephan