da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Gateau Marcel og lyngtavlehonning

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

Til 1 chokoladekage, ca. 12 stykker

 

175 g mørk chokolade

175 g smør

25 g smør, stuetemperatur

1 spsk. sukker

175 g sukker

7 æggeblommer, 1 ¼ dl

5 æggehvider, 1 ¾ dl

 

Drys:

2 spsk. kakao

 

Tilbehør:

Ca. 350 g Lyngtavlehonning

Evt. frisk frugt f.eks. appelsin eller blommer

 

Sådan gør du

 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
  • Smør en springform (24 cm i diameter) med blødt smør og drys med 1 spsk. sukker.
  • Pisk æggeblommer med 2/3 del af sukkeret (130 g) til det er hvidt og skummende.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret (45 g).
  • Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggeblommeskummet. Fold derefter lidt efter lidt de piskede æggehvider i til en ensartet mousse. Hæld halvdelen af moussen i springformen og bag den ca. 30 min. Stil resten af chokolademoussen i køleskabet.
  • Tag kagen ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Det er meningen at den skal falde lidt sammen. Lad kagen køle af.
  • Fordel resten af chokolademoussen oven på kagen. Stil den tilbage i køleskabet, og lad chokolademoussen sætte sig.
  • Sigt kakao hen over kagen.
  • Tavlehonning opbevares ved stuetemperatur. Skær tavlehonning ud i mundrette bidder med en skarp kniv.

 

OBS: man kan godt spise bivoksen i tavlen eller spytte den ud når man har suget alt honningen ud.