da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Gedeost med tavlehonning og nødder

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

Gedeost, f.eks. pélardon, beregn ca. 50 g pr. portion

 

Tavlehonning, evt. lyngtavlehonning, beregn ca. 25 g pr. portion

Hasselnødder, beregn en lille håndfuld til hver portion

Frisk basilikum, 3-4 blade pr. portion

Tilbehør: Surdejsbrød, ca. 75 g pr. portion

 

Sådan gør du

 

 

  • Tag osten ud af køleskabet nogle timer før den skal nydes.
  • Tavlehonning opbevares ved stuetemperatur. Skær tavlehonning ud i mundrette bidder med en skarp kniv.
  • Knæk hasselnødderne.
  • Skyl basilikumbladene i koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Anret det hele sammen og spis brød til.

 

OBS: man kan godt spise bivoksen i tavlen eller spytte den ud når man har suget alt honningen ud.

Foto af: Camilla Stephan