6-8 muffins
Dej:
125 g blødt smør
75 g sukker
1/3 vaniljestang
1 dl blød eller flydende sommerhonning
2 æg
100 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
Flødeosteicing:
150 g flødeost naturel
2 spsk. blød eller flydende sommerhonning
½-1 dl cremefraiche
Drys:
1-2 spsk. sommer-bipollen evt. frisk fra frost
Dej:
Rør blødt smør, sukker og kornene fra vaniljestangen med en håndmikser ca. 10 minutter, til det er hvidt, luftigt og skummende. Tilsæt honningen.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel med bagepulver. Sigt blandingen igennem en si og vend det i dejen med en dejskraber.
Tænd ovnen på 175 grader.
Muffins:
Fyld muffinformene ¾ op med dejen. Sæt dem på bagepladen i midten af en 175 grader varm ovn.
Bag kagerne i ca. 20 minutter. Stik et træspid eller en lille kniv i midten af en af kagerne. Hvis der er rå dej på, skal de bage lidt videre.
Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Flødeosteicing og drys:
Rør icingen sammen af flødeost, honning og cremefraiche til blød konsistens. Smør flødeosteicing i et jævnt lag på kagernes overflade. Drys med bipollen.
TIP:
Bipollen fra frost er mere saftigt og friskt smagende end tørret bipollen, og derfor ekstra lækkert som drys på kager og søde boller.
FOTO: Camilla Stephan