da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Honningsyltede pærer

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

4 portioner

4 pærer f.eks. Clara Friis

Honninglage:

150 g velsmagende kvalitets sommerhonning (mild eller medium stærk)

2,5 dl vand

1 stang vanilje f.eks. Uganda Vanilje fra Mette Ravn

½ citron

 

Sådan gør du

           Honninglage: 

  • Bring 75 g honning, flækket vaniljestang, citronstykker og vand i kog.                                              Pærer:
  • Skræl pærerne og fjern kernehuse evt. med et parisiennejern (melonkugler).
  • Lad pærerne simre i honninglagen til de er næste møre, ca. 10 minutter afhængig af hvor modne præerne er. Sluk derefter for varmen. Lad pærerne køle af under låg. Rør resten af honningen i den lunkne lage.
  • Pærerne kan nydes ved stuetemperatur. Skal de opbevares længere tid skal de stå koldt.

Serveringstip:

Til blåskimmelost evt. med valnødder. Pære belle Hélène eller chokoladekage.

FOTO: Camilla Stephan