da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Pandekager med flydende honning

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

10 pandekager

Dej:

3 æg

1 tsk honning

1/2 knsp groft salt

120 g hvedemel (ca. 2 dl)

3-3 1/2 dl mælk (erstat halvdelen med honningøl – så bliver pandekagerne sprøde)

25-50 g smør til bagning

Tilbehør: Flydende dansk sensommerhonning

 

Sådan gør du

Dej: 

  • Slå æggene ud i en skål. Pisk dem sammen med honning, salt og mel, til det er uden klumper.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn. Stil dejen i køleskab mindst 1/2 time
  • Pisk dejen igennem, og tilsæt evt. lidt mere væske. Hæld den i en kande.

Pandekager: 

  • Varm en pande godt op, og smelt 1/2 tsk smør. Hæld ca. 1/2 dl dej på panden (hvis panden er ca. 26 cm i diameter) og vip panden hurtigt rundt, så dejen bliver fordelt over hele bunden. Bag pandekagerne på begge sider et par min. Vend med en paletkniv.
  • Server dejlig flydende honning til pandekagerne.

FOTO: Camilla Stephan