da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Saftig mandelkage med honning og appelsin

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

Til 1 kage, ca. 12 stykker

 

150 g hele mandler med skind

300 g rørsukker

fint revet skal af 1 citron

fint revet skal af 2 appelsiner

2 tsk. bagepulver

75 g rasp, f.eks. tørret brød der er blendet fint

3 dl neutralt smagende olie

6 æg

olie til formen og ca. 2 spsk. rasp

 

Honninglage:

Saft af 1 appelsin

2 dl god flydende honning

TILBEHØR: evt. cremefraiche eller honningis

Sådan gør du

 

  • Blend mandlerne til mel i en foodprocessor eller hak dem meget fint. Rør sukker, mandelmel, fintrevet skal af citron og appelsin, bagepulver og rasp sammen. Tilsæt olie og æg. Hæld dejen i en smurt springform.
  • Bag kagen ca. 40 min. i 175 grader varm ovn. Stik i midten af kagen med et træspid. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere tid.
  • Pres saften af appelsinen og rør den sammen med honningen. Prik den færdigbagte kage med en gaffel, og hæld honninglagen gennem en si over kagen.
  • Den saftige mandelkage kan opbevares i køleskab op til et par uger. Tag kagen ud nogle timer før servering – så den ikke er for kold, for så smager den ikke af så meget.
  • Nyd kagen med cremefraiche eller honningis.