da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Senneps-honning sild

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

2 stykker mad

Ca. 125 g gammeldags modnede hvide sild (drænet vægt)

 

Sennepsdressing:

1 spsk. dijonsennep

2 tsk. kraftig smagende mørk honning f.eks. lyng- eller skovhonning

et drys salt

2 tsk. æblecider- eller hvidvinseddike

1 spsk. neutralt smagende olie

friskkværnet peber

2 håndfulde frisk dild (små buketter)

 

Tilbehør:

2-4 skiver godt groft smørsmurt rugbrød

1-2 hårdkogte æg

Løg i ringe

Sådan gør du

Lad sildene dryppe af i en si.

Skær dem ud i mindre stykker.

Sennepsdressing:
Pisk sennep, honning, salt og eddike sammen. Tilsæt olie dråbevis til dressingen får cremet konsistens.

Tilsæt hakket dild og smag til med salt og peber.

Vend stykker af sild i sennepsdressingen.

Kom silden på smørsmurt rugbrød og nyd med stykker af hårdkogt æg og rå løg i ringe.

Foto: Camilla Stephan