da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Vintersalat med grapefrugt og honningvinaigrette med bipollen

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

ca. 6 portioner

Honningvinaigrette med bipollen:

1 dl god olivenolie

1 dl æbleeddike, hindbæreddike eller hvidvinseddike

2 spsk. bipollen, enten tørret eller frisk fra frost

2 tsk. sensommerhonning

1-2 tsk. salt

Friskkværnet sort peber

Bitre salater:
Endive, radicchio og frissé salat (1,5-2 liter)

1-2 stk. grapefrugt eller appelsin

Sådan gør du

Honningvinaigrette:

  • Blend olivenolie, eddike, bipollen, honning, salt og peber sammen, eller pisk sammen med et piskeris.
  • Lad honningvinaigretten trække mindst 30 min. Hæld evt. på en flaske og ryst dressingen godt før brug. (Holdbarhed ca. 1 uge i køleskab)

 

  • Skyl salaterne i koldt vand og slyng dem tørre. Snit evt. salaterne (endive og radiccho) og riv frissé salat i små stykker.
  • Skræl grapefrugt eller appelsin. Skær dem i mindre stykker evt. i fileter uden sidevæggene.
  • Bland salat, grapefrugt og dressing sammen.

Foto: Camilla Stephan