da Dansk

Opskrift af Katrine Klinken

Frøken Jerriks honning granola

Print Friendly, PDF & Email

Du skal bruge

Ca. 30 portioner

250 g dansk honning, f.eks. forårs- eller sommerhonning

2 dl god olivenolie

500 grovvalsede havregryn evt. spelt

150 g hele mandler med skind

150 g græskarkerner

150 g sesamfrø

150 g solsikkekerner

100 g hørfrø

150 g hele hasselnøddekerner

Evt. 100 g kokosflager

10 g salt

2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader.

Smelt honning og olivenolie sammen ved svag temperatur, og rør sammen.

De tørre ingredienser blandes sammen på bagepapir i en bradepande.

Bland honning- olieblandingen sammen med alt i bradepanden.

Bag ca. 1 – 1 ½  time. Rør jævnligt til granolaen er sprød og gylden.

Granolaen skal afkøles helt inden den kommes i lufttæt beholder.

Foto: Camilla Stephan