da Dansk

Historien om en honningbutik

Hvem står bag?

Katrine Klinken er et dedikeret madmenneske – kok, konsulent, skribent, kogebogsforfatter, madlavningslærer … og nu også butiksindehaver.

Her sælger hun dansk honning og biprodukter fra stort set hele landet. Katrine Klinken har været konsulent for Danmarks Biavlerforening og blev klar over hvor vigtigt det er at sætte fokus på kvalitetshonning og at formidle at honning ikke bare er honning. Det er en stor velsmagende og mangfoldig verden, der kan sammenlignes med vinens verden.

Katrine laver honningsmagninger for private grupper. Du kan også booke en honningsmagning her på Airbnb

Butikken i Jægersborggade

Specialbutikken med de lœkre biprodukter

Forårshonning, sommer- og lynghonning smager på hver deres måde af årstidens blomster og biernes arbejde.  Honning er guld fra naturen og elsket fra tidernes morgen. Honning er mere end sødt. Honning kan have både dybde, friskhed og blomstersmage og kan være milde og kraftige. 

Bierne, landskabet og naturens flora – ofte kaldet terroir – skaber sammen biavlerne den mangfoldighed af smag og konsistens, der karakteriserer den lokale honning og som gør den forskellig fra sted til sted, fra år til år. 

Den pollen, som bierne samler fra blomsterne, åbner smagsuniverser. Bipollen og honning er rene og unikke naturprodukter, som tilfører vores mad og drikke nydelse og karakter. Bipollen og honning kan bruges både i det salte og søde køkken – til hverdag og til udsøgte måltider. 

At holde bier til bestøvning og for at få honning er en ældgammel lokal tradition. Specialbutikken er et vigtigt mellemled, der bringer honning fra biavlere til honningspisere. 

 

Find honningbutikken her: